Goa Pindul Gunungkidul Yogyakarta Informasi dan Tiket

Goa Pindul Gunungkidul Yogyakarta Informasi dan Tiket

Facebook Twitter Google Whatsapp

Goa Pindul Gunungkidul Yogyakarta Informasi dan Tiket

Atraksi Pindul saka guwa dumunung ing desa Bejiharjo, Kecamatan Karangmojo, District Gunungkidul.Gua Pindul dikenal amarga cara mudhun ing guwa rampung dening climbing tabung ndhuwur kali lemah ing guwa, kegiatan iki dikenal minangka guwa pipe. kali lemah diwiwiti saka tutuk saka guwa nganti sisih terakhir saka guwa, nang guwa ana wacana panah sing siji mung passable tabung, supaya turis biasane njupuk dadi siji kanggo pass part ini.Panjang Pindul guwa wis 350 meter kanthi wiyaripun 5 meter lan jarak saka lumahing banyu karo 4 meter gendheng guwa. search guwa Pindul njupuk kira-kira jam siji sing ends ing kali dam.Aliran nang Pindul asalé saka sumber lelungan Gedong Tujuh.Obyek Pindul dipunresmikaken nalika tanggal 10 Oktober, 2010.


Alamat Lokasi:

Dusun Gelaran 1, Desa Bejiharjo, Karangmojo, Kabupaten Gunung Kidul, Daerah Istimewa Yogyakarta

Desa Bejiharjo dumunung ing bukit karst sing didominasi déning batuan.Gua Pindul bisa ngrambah saka kutha Yogyakarta nggunakake kendaraan pribadi kuwi motor utawa mobil ngliwati Wonosari, dumunung watara 7 km saka kutha Wonosari, sawise ngetik desa Bejiharjo, nerusake ing ngisor iki dalan aspal. lokasi Pindul saka Sekretariat ing mburi jalan.Penulusuran ing guwa bakal ana tatanan rock saka stalactites, kang jinis mineral sekunder sing macet saka langit-langit saka guwa gamping. Ing kasunyatan, ana stalactites sing wis thukul munggah ing lan dadi kaya pilar.Beberapa karst rock urip lan dripping banyu. Pindul dipérang dadi telung zona, yaiku Zone padhang, Dim lan peteng. Salah siji bagéan sing Pindul ana sudhut cukup supaya katon kaya blumbang lan ana sudhut longkangan cukup masuk.Celah ngendi suryo srengenge uga bisa liwati minangka pathway kanthi ngetik guwa watara Pindul lelungan vertikal.Tempat ana Wren Caves (gua garing), Umum Sudirman warisan tugu, uga arkeologi Sokoliman.

Katrangan saka Jeneng Pindul pracaya lan marang kanggo generasi dening masyarakat saking cariyos Panji trip Joko Singlulung sing digolekki alas, kali, nganti guwa kanggo golek bapake. Nalika nyawang pitu guwa sing duwe lepen ngisor, sirah Joko kenek fault rock ing panggonan Joko ngalahake gua.Gua dijenengi Pindul asalé saka tembung Jawa sing tegesé gebendul pipi pipi kapethuk.

Referensi : id.wikipedia.org, google.co.id, bola online, objek wisata

0 komentar:

Posting Komentar

Catatan: Hanya anggota dari blog ini yang dapat mengirim komentar.

Populer